adults only

Samo za odrasle

27 Oktobar 2020 | Trendovi

“Adult only” ili na srpskom “samo za odrasle” oznaka je za hotele koji primaju samo goste iznad 16 ili 18 godina. Ideja je u savršenom odmoru za pojedince, parove ili grupe ljudi

Verovatno ste čuli prijatelje ili članove porodice kako razgovaraju o tome da bi bilo sjajno odsesti u hotelu samo za odrasle i isključiti se iz svoje svakodnevne rutine ili ste možda slušali kolegu na poslu da su ovi objekti namenjeni samo ljudima koji ne vole decu. Stvar je u tome da ćete otkriti da svaki pojedinac ima svoj stav o tome, a da li ste se ikad zapitali po čemu su hoteli samo za odrasle toliko posebni?

„Hoteli samo za odrasle“ rođeni su na Karibima kao rezultat povećane potražnje parova za idealnim medenim mesecom. Od izuzetno luksuznih i egzotičnih destinacija, potreba za ovakvim odmorom proširila je koncept na ceo svet. Evropa je na to tlo sletela pre samo 10 godina. Koncept “samo za odrasle“ uglavnom je deo lanaca hotela, specijalnih odmarališta na poznatim turističkim destinacijama. Takođe, postoje i manji objekti – porodični hoteli ili apartmani. Hoteli za odrasle mogu imati različite karakteristike - neki su živahniji, a drugi mirniji, opuštajući i romantični.

Dok se neki objekti izdvajaju nudeći spektakularne tobogane i dečiju animaciju, “adult only” hoteli rade upravo suprotno.

Oni nude luksuzno i sofisticirano iskustvo odmora i brinu se o svim detaljima, garantujući da gosti uživaju u blaženo opuštajućem odmoru. Sam hotel, kao i svi sitni detalji i usluge, dizajnirani su u skladu sa potrebama “odrasle” publike.

samo za odrasle

I Srbija je odnedavno dobila svoje mesto “samo za odrasle”. Reč je o luksuznom hotelu Premier Aqua na Fruškoj gori. Otvoren 2012. godine, svojim radom i individualnim pristupom svakom gostu Premier Aqua postao je omiljeni hotel gde se gosti opuštaju, hrane zdravo i brinu o sebi koristeći termalne vode i terapije, dok udišu zdrav vazduh vojvođanske planine.  

Jelena Radivojević, izvršni direktor hotelijerstva, kaže da je razvojem kompanije i otvaranjem novih objekata (hotel Fruške terme), uprava shvatila da je na našim prostorima potrebno implementirati novi segment i usmeriti se ka posebnoj ciljnoj grupi gostiju.  

- Hotel je novim konceptom usmeren na goste kojima je potreban odmor i potpuna oaza mira gde nakon svakodnevnog brzog života mogu da se resetuju, da se posvete sebi, svom telu i duhu kroz prevenciju i očuvanje zdravlja – objašnjava naša sagovornica.

Na pitanje da li je taj koncept isuviše inovativan za ovdašnje podneblje, naša sagovornica kaže:

- Mislim da je srpsko tržište željno da domaća ponuda u svetu hoteljerstva postane inovativnija i da prati svetske trendove. Zbog toga smo se mi odlučili da sertifikujemo naš hotel, te nam je ESPA (European Spas Association) dodelila sertifikat - Medical Spa and Wellness hotel.

Ukoliko planirate da rezervišete hotel samo za odrasle, zapitajte se da li vam nedostaje jedna ili dve od ovih stvari:

1. Tihi razgovor sa partnerom i prijateljima, bez prekida.

2. Posvetiti se sebi uz omiljenu sportsku rekreaciju.

3. Da ustanete bez žurbe, a popodne odspavate kraj bazena, a da vas tipični padovi mališana ne probude.

4. Čitanje svih knjiga koje imate na čekanju, u mirnom okruženju.

5. Da uživate u izvrsnoj gastronomskoj ponudi i nekoliko dana zaboravite na pice, makarone ili kobasice.

Adult only na Fruškoj gori

Ako razmišljate o odmoru bez dece na Fruškoj gori, iz hotela Premier Aqua preporučuju korišćenje usluga Aqua Medica, specijalističke ordinacije za rehabilitaciju koju je Evropska SPA asocijacija 2019. godine proglasila za najinovativniji medical spa centar u Evropi, kao i bogat wellness&spa program u lekovitoj termo-mineralnoj vodi. 

IZVOR FOTOGRAFIJA:
UNSPLASH
Prethodni PostBackSledeći Post