Kvalitetno pivo,
dobre kobasice i odlična muzika

28 Avgust 2019 | Intervju

Promišljajući o idealnom konceptu, a u skladu sa lokacijom otvoren je Central Pub u nameri da se izdvoji svojom ponudom hrane, pića i zabave. O ovom interesantoim i originalnom ugostiteljskom objektu razgovarali smo sa Aleksandrom Veličkovićem, vlasnikom.

restoran central pub

U modernom prostoru nalik američkim, češkim ili britanskim pabovima, otvoren je Central Pub  u Bulevaru Zorana Đinđića u Novom Beogradu. Mesto gde svako može da nađe nešto po svom ukusu.

restoran central pub

Central Pub predstavlja koncept koji je tipičan za zapadna društva ali sa autentičnim pečatom domaćeg ugostiteljstva.  Kako to zapravo izgleda u praksi?

- Pažljivo smo razvijali ovaj koncept. Imamo šank koji je dominantan kao u svim američkim i evropskim pabovima, ali smo u enterijeru dodali zelenilo i drvo kako bismo oplemenili prostor i dobili prijatnu atmosferu. Naši uzori su bili evropski pabovi u Engleskoj, Češkoj , Austriji... Bežali smo od hladnoće, kako u opremanju tako i u pristupu gostima. Naši konobari su uvek na raspolaganju da uz ljubaznost odgovore na sva pitanja i pomognu gostima u izboru.  Toplina, gostoprimstvo, ljubaznost i otvorenost su naša priča. Imamo i žive svirke rok bendova. Glavne muzičke večeri su petak i subota. 

Imate veliki asortiman piva.  Imate li ova nova zanatska piva?

Imamo u ponudi 16 točenih i više od 40 vrsta flaširanih piva.  To su komercijalniji brendovi. Pokušavali smo da uvedemo domaća zanatska piva i samo se jedno održalo na točilici, dok ih je dvadesetak u flašicama.  Ipak najzastupljenija i najtraženija su češka, nemačka i holandska piva, a zatim i špansko.

A uz pivo, ponešto se i gricne. Šta je na meniju?

Veliki  akcenat stavljamo na kuhinju gde je zaposleno 15 ljudi. U jelovniku imamo više od 50 vrsta jela. U ponudi su burgeri, kobasice, krilca, rebaraca, Hot Dog... Uz sve to, na raspolaganju su i specijaliteti kuće, kao i naši dezerti. U periodu od jeseni do proleća tu su i kuvana jela. Imamo i posna i vegeterijanska jela. Tu su vege burger, losos štapići, tuna salata... U vreme posta pripremamo riblju čorbu.

restoran central pub
restoran central pub

Koje je vaše omiljeno jelo iz Paba?

Ne bih mogao da se odlučim za jedno. Tako da bih na tron stavio i burgere i kobasice. Interesantno je da su kobasice iz uvoza, autentične austrijske.  Do sada smo potrošili više od 4 tone.

Šta je najvažnije da bi jedan restoran postao prepoznatljiv i izdvojio se od konkurencije, koje je sve više?  

Treba biti jedinstven. Prilagoditi ponudu lokaciji i duhu tog dela grada. Imati ideju i istrajati u tome do kraja. 

Beograd je postao popularna turistička destinacija. Da li su strani turisti važni gosti za vas? Kako privuci veći broj turista?

Beograd je uvek bio interesantan grad za turiste, poslednjih godina ih je sve više. Potencijal je veliki. Na nama je da prestoničke goste dovedemo u Novi Beograd. Uveren sam da imamo šta da pokažemo i da bi turisti uživali. A kako da ih bude više? Naravno putem ulaganja u marketing. Mi smo veoma aktivni na tom polju. Pažljivo kreiramo kampanje i dosta ulažemo u sopstvenu promociju.

Koliko je izazovno biti ugostitelj u Beogradu?

U ovom poslu izuzetno uživam i sebe vidim samo ugostiteljstvu. Izazovan jeste, ponekad i jako težak. Izazov, zašto da ne? Ko se pronalazi u tome, biće mu lepo.

Kakve planove imate za naredni period?

Razmišljamo da brend proširimo i na još neku atraktivnu lokaciju u Beogradu. Možda Central Pub bude i  u inostranstvu, mada su to samo ideje. 

MUZIČKI FESTIVAL 

Ove godine po drugi put Central Pub organizuje muzički festival koji će biti održan u drugoj polovini septembra, sa ukupno šest nastupa. Prošle godine su nastupali Alen Islamović, Crvena Jabuka, Neverne bebe i Kerber.

DA LI PRATITE SPORT?

Ljubitelji sporta mogu da uživaju u direktnim prenosima utakmica koje zajedno sa svojim prijateljima mogu da prate uz ukusnu klopu i hladno pivo.

IZVOR FOTOGRAFIJA:
LIČNA ARHIVA
Prethodni PostBackSledeći Post