Ugostiteljski poduhvat
Jane Todorović

05 Novembar 2020 | Intervju

Pevačica narodne muzike Jana osmelila se i upustila u ugostiteljske vode. Kako i sama kaže, u svom restoranu prevashodno je želela da ugosti svoje prijatelje, pa je u skladu sa tim kreirala odličnu hranu, lep ambijent i prijatnu atmosferu

vip versus

U srcu Vračara, nedaleko od Autokomande, u martu ove godine otvoren je restoran “Verusus VIP”, koji interesantnim enterijerom, kroz kombinaciju stakla i drveta, kao i prostranom baštom pruža gostima savršen kutak za odmor i predah nakon napornog radnog dana. Restoran vodi pevačica Jana Todorović, sa kojom smo razgovarali o tome šta je najznačajnije za uspešno poslovanje jednog restorana, o izazovima tokom pandemije korona virusa, ali i otvaranju još jednog lokala u Beogradu na vodi.

Koliko je vremena prošlo od ideje da se otvori restoran pa do njene realizacije?

- Sve ukupno je trajalo oko sedam, osam meseci. U avgustu prošle godine smo prvi put obišli ovaj restoran da vidimo kako izgleda, u novembru smo potpisali ugovor, a zvanično je otvoren početkom marta ove godine. Taj početak je bio fantastičan, sa mnogo posla, međutim već sredinom marta smo morali da zatvorimo zbog pandemije korona virusa. Ovo je sada, zapravo, treći put za šest meseci da otvaramo restoran i razrađujemo posao.

Odakle naziv restorana „Versus VIP“ i koliko sada imate zaposlenih?

“Versus” je stari naziv restorana koji je ostao od prethodnog vlasnika, dok sa druge strane naša firma - izdavačka kuća, postoji skoro dvadeset godina pa smo po toj kući dodali samo “VIP”. Svakako, sve što budemo dalje radili imaće u svom nazivu “VIP”. Kada je o zaposlenima reč, njih zasada ima 13.

Da bi restoran bio prepoznatljiv i da bi se izdvojio od konkurencije, šta je najvažnije?

Najvažnije je upravo ono što smo mi dosada uradili. Da bude sve na jednom mestu, sa prvenstveno fantastičnom kuhinjom. Kuvari su nam zaista divni, a njihov trud se svakako može videti na tanjiru. Imamo i prelepu baštu koju smo opremili udobnim foteljama. Ono što je prepoznatljivo kod nas je i nargila. Uveče se okupi omladina. Polako uvodimo akustičnu muziku, te nam je u planu da, ukoliko okolnosti dozvole, svakog vikenda organizujemo muzički program. Takođe, uložili smo mnogo i u sam enterijer lokala, gde upravo kombinacija drveta i stakla gostima pruža osećaj mira.

vip versus
vip versus

U ponudi imate internacionalnu kuhinju. Koja jela biste najpre preporučili?

Iskreno, kada smo otvorili restoran, prvih desetak dana sam isprobavala sve ono što će biti na meniju, ali ne mogu nešto posebno da izdvojim jer je sve izvanredno. Imamo preukusne burgere, ramstek, dobre paste, čorbe, pravimo i kolače. S obzirom na prirodu mog posla, mnogo smo putovali, probali različite kuhinje, ali ono što prave naši kuvari je zaista izvrsno. Istakla bih i da imamo dostavu hrane, koja fenomenalno funkcioniše.

Marketing je sastavni deo ovog posla. Na koji način ste promovisali restoran?

Imajući u vidu celokupnu situaciju i činjenicu da od otvaranja restorana nismo radili u kontinuitetu, kao i to da i dalje postoji strah od korona virusa, za mene je veoma važno što sam imala veliku podršku kako svojih kolega, tako i supruga koji je neke stvari uradio na svoj način. Promovisao je restoran kako je smatrao da treba, dok sam ja, sa druge strane, imala odličnu komunikaciju sa medijima i marketing radila na svoj način.

Pomenuli smo pandemiju korona virusa. Kako ste se vi organizovali nakon ukidanja vanrednog stanja?

Koliko se sećam, restoran smo ponovo otvorili oko 15. maja. Međutim, bilo je zaista teško jer se iz dana u dan nije znalo da li će doći do ponovnog zatvaranja ugostiteljskih objekata. Sada jeste drugačija situacija, ali je i dalje neizvesno. Nakon otvaranja restorana u martu, svake večeri smo bili puni, pa se i sada nadam da će se polako vratiti to vreme zabave, osmeha i druženja.

I za kraj, koliko je izazovno biti ugostitelj u Beogradu?

Fenomenalan je osećaj biti ugostitelj, prvenstveno zato što imamo divnu kuhinju, kao i mesto gde nam dolaze prijatelji na opuštanje i druženje. Ne gledam na druge kao na konkurenciju, to nikada nisam radila ni u svom primarnom poslu pa ne bih ni ovde. Verujem da ćemo u narednom periodu uspeti da otvorimo i lokal u Beogradu na vodi, koji će biti na fantastičnoj poziciji, na prvom nivou. Ono što je interesantno jeste da će to biti više kafeterija sa hladnom kuhinjom - poput salata i sendviča, a enterijer će se znatno razlikovati od Versus VIP-a.

vip versus
IZVOR FOTOGRAFIJA:
LIČNA ARHIVA
Prethodni PostBackSledeći Post