Trendovi

Da li su deca dobrodošla u vaš restoran?

09Decembar
2019

Deca su blago, bogatstvo za naš svet i radost u svakodnevici. Ipak žučna je polemika da li im je mesto u restoranima i kafićima. Neki smatraju da je neuviđavno prema drugim gostima dovoditi klince u restorane, drugima ne smetaju, mnogi promene mišljenje kada postanu roditelji, a neki čak ni tada.

Priznajemo svakome pravo na svoje mišljenje, pa ćemo na pitanje dece u restoranima i kafićima gledati čisto iz ugla ugostitelja i profita. Pronašli smo podatak da ukoliko napravite restoran koji će biti prilagođen deci možete povećati promet i do 25%.

Mališani jedu i piju mnogo manje od odraslih, ali mesto gde će se porodica osećati dobrodošlo, udobno i gde će im biti zabavno, je mesto kome će se radovrati i koje će preporučivati. Nasuprot tome, velika gužva, mnogo dima, preglasna muzika, tesan prostor neće prijati deci i na ovakvim mestima će se brzo unervoziti i deca i roditelji.

Deca u restoranu

Kako da restoran pretvorite u mesto porodičnih okupljanja?

Roditelji vole restorane gde osećaju da su njihovi mališani dobrodošli, gde će se osoblje prema klincima ponašati blagonaklono i ljubazno, uslužno i sa mnogo strpljenja.

Ceniće dovoljno mesta da se pored stolova provuku dečija kolica, visoke stolice, prilagođen toalet, nameštaj za presvlačenje, poneku pelenu i maramice za slučaj krize, a dobro je imati i fen za kosu ukoliko je igraonica u okviru objekta.

Kada se zabavljaju, deca su mirna, a roditelji opušteni. Kreativni kutak ili mini igraonice na otvorenom ili pod krovom su ono što klinci najviše vole. Bojanke i knjižice mogu držati pažnju neko vreme. Uz dobar wifi signal i roditelje koji svojoj deci daju telefone, zabava za najmlađe je zagarantovana.

Napravite dečiji meni. Najmlađi vole picu, krompiriće i slatkiše, ali roditelji će ceniti ako imate i neke zdrave varijante dečijih obroka i sokića.

Uložite vaše vreme i kreativnost u serviranje dečijih obroka. Prava mala umetnička dela mogu biti složena na tanjiru.

Vapiano restoran ima u svojoj ponudi picu za decu koja je manjih dimenzija i može biti u obliku zeca ili ribe.

Lepo je biti deo tradicije ili nečijeg slavlja

Navike se stvaraju od malih nogu, pa se možete nadati da će za deceniju ili dve nekadašnji klinci dovoditi svoje mlade porodice u omiljeni porodični restoran svog detinjstva.

Vreme kućnih druženja je prošlo i dečiji rođendani su poslednjih godina prerasli u prave fešte. Ukoliko želite da se prihvatite organizacije ovakvih dešavanja možete ponuditi posebne pogodnosti za redovne goste koji odluče da divan dan proslave kod vas. Za full service uslugu ponudite i angažovanje animatora, fotografa, dekoratera, muzike.

Deca u restoranu

Neki od popularnih porodičnih restorana u Beogradu

Restoran Džumbus ima veliku igraonicu za decu i spokojan pogled na Dunav u kojem uživaju roditelji.

Uz sam restoran Savanova nalazi se dečije igralište. Mnogi restorani na Košutnjaku, Adi Ciganliji ili u gradskim parkovima imaju u svom sklopu ili u blizini igrališta na otvorenom.

Restoran Topčiderac ima veliku baštu, dečiju igraonicu na otvorenom i branč vikendom kojem se mnoge porodice raduju.

Samo za odrasle

Kao što ima onih koji otvaraju svoja vrata gostima svih uzrasta, ima i onih ugostitelja i hotelijera koji u svojim objektima ne žele decu ispod određenog uzrasta. Neki tako postavljaju lestvicu na 5 ili 7 godina, neki na 10, a neki ne žele da čak ni tinejdžere. Nismo pronašli podatak da li u Beogradu postoji hotel ili restoran koji ne prima maloletne goste.

FOTOGRAFIJE PREUZETE SA:
WEB PREZENTACIJE - UNSPLASH
Prethodni PostBackSledeći Post